Maku

Kesäkurpitsaletut ja fetakastike

1 h
4
1

Kesäkurpitsaletut ja fetakastike

Täydellinen kesälomalounas = kesäkurpitsaletut ja fetakastike!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Lettutaikina

  • 300 gkesäkurpitsa
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • voita paistamiseen

Fetakastike

  • 200 gfetaa murennettuna
  • 200 gturkkilaistajogurttia
  • 1 rklsitruunamehua
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja valuta hetki lävikössä. Vatkaa munat rikki ja lisää vehnäjauhot joukkoon vähitellen samalla vatkaten. Lisää lettutaikinaan raastettu kesäkurpitsa ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta taikina suolalla ja mustapippurilla. Anna kesäkurpitsalettutaikinan turvota puolisen tuntia.

Sekoita murustettu feta, turkkilainen jogurtti, sitruunamehu ja hienonnettu tilli keskenään. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Peitä kastikekulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan lettujen paiston ajaksi.

Paista pieniä kesäkurpitsalettuja voissa lettupannulla tai paistinpannulla. Tarjoa letut fetakastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä