Maku

Kesäkurpitsaleipäset

25 min
KA
MU
5
0

Mehevät ja helpot kesäkurpitsaleipäset sopivat satokauden tapas-tyyliseen herkutteluun. Rapeiksi paahtuvat sämpyläpalat saavat pinnalleen valkosipulilla ja juustolla maustetun kesäkurpitsakuorrutteen.
Tulosta
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 4 kplsämpylää (puoliksi leikattuina)
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Tee kesäkurpitsaleipäset näin:

Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset, juustoraaste ja pippuri keskenään.

Nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota pintaan oliiviöljyä ja levitä päälle kesäkurpitsaseos.

Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsaleipästen kuorrute on saanut hieman väriä.

MITÄ PIDIT?
5