Kesäkurpitsalaatikko

1 h
4.3
4

Kesäkurpitsalaatikko

Herkullinen arkiruoka ilman perunaa ja pastaa. Kesäkurpitsa, porkkana ja sipuli jauhelihan kera takaavat herkullisen laatikkoruuan, joka valmistuu nopsasti ja maistuu ihan kesältä.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 800 gsika-nauta jauhelihaa
  • 3 kplkesäkurpitsaa
  • 3 kplsipulia
  • 5 kplporkkanaa
  • 250 gviherpippuri koskenlaskijajuustoa
  • 1 rklvalkosipulijauhetta
  • 0,5 tlmustaapippuria
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 400 gvalkosipulista tomaattimurskaa
  • 100 gmozzarellaraastetta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kuoritaan ja silputaan sipulit, raastetaan porkkanat ja kuutioidaan kesäkurpitsa. Paistetaan pannulla sipulit sekä porkkanaraaste ja kaadetaan kattilaan. Paistetaan kesäkurpitsan paloja pannulla niin, että suurin osa nesteestä haihtuu pois ja kaadetaan kattilaan. Paistetaan jauheliha kypsäksi pannulla ja kaadetaan kattilaan. Sekoitellaan ainekset kattilassa, lisätään valkosipulinen tomaattimurska, mausteet, lihaliemet ja kun seos on lämmintä koskenlaskijanpalaset. Lisätään tarvittaessa hiukan vettä. Kun juusto on sulanut kaadetaan seos isoon vuokaan ja ripotellaan päälle mozzarellaraastetta. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi noin puolisen tuntia. 

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä