Maku

Kesäkurpitsagnocchit & tomaattikastike

40 min
5
0

Kesäkurpitsagnocchit & tomaattikastike

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Kesäkurpitsagnocchit

  • 2/3 0kesäkurpitsaa
  • 1 dlricottaa
  • 0,5 dltuoretta ruohosipulia silputtuna
  • 1 rklsitruunakuorta raastettuna
  • 1 kplkananmuna
  • 0,5 dlparmesanjuustoa raastettuna
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 3 dlvehnäjauhoja (noin)

Tomaattikastike

  • 1 kplMutti tomaattimurskaa (eli 400 gr)
  • 1 kplbanaanisalottisipuli hienonnettuna
  • 1/4 kplyksikyntinen valkosipuli silputtuna
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1-2 rklricottaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • tuoretta ruohosipulia silputtuna
  • parmesanjuustoa raastettuna

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Aloita raastamalla kesäkurpitsa. Itse käytin raastamiseen mandoliinia. 

Suolaa kesäkurpitsat ja anna niiden päästää nestettä n. 15-20 minuuttia. 

Sekoita sillä aikaa muut ainekset. 

Voit puristaa kesäkurpitsaraastetta vielä keittiönpyyhkeen tai harson sisällä ja siirtää kesäkurpitsan sen jälkeen muiden raaka-aineiden joukkoon. 

Sekoita. 

Lisää jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu. 

Jaa taikina pieniin nokareisiin ja pyörittele nokareista. 

Painele gnoccheihin haarukalla viirut. 

Laita gnocchit kiehuvaan, suolattuun veteen. Ne ovat valmiita kun ne ovat kelluneet hetken, n. 3-4 minuuttia. Kokeile ja maista jos olet epävarma. 

Kun gnocchit ovat kypsymässä valmista pastakastike. 

Laita paistinpannu keskilämmölle ja lisää silputtu salotti- ja valkosipuli. Anna pehmetä.

Lisää tomaattimurska ja mausteet. 

Lisää viimeiseksi ricotta, sekoita.

Mausta ja mausta lisää jos tarve. 

Sekoita kastike ja gnocchit, tarjoile heti. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä