Kotivinkki

Kesäkurpitsa-pekonikalarullat

0
0

Kesäkurpitsa-pekonikalarullat

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400-600 gsiika- tai kuhafileetä
  • ½pienestä kesäkurpitsasta
  • 100-150 gvähärasvaista pekonisiivua
  • maun mukaan merisuolaa
  • valkopippuria
  • öljyä paistamiseen
  • coctail- tai hammastikkuja rullien sulkemiseen

MARINADI:

  • 2½ rkloliiviöljyä
  • 1½ rklsitruunamehua
  • 1murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 rkltuoretta timjamia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita keskenään kaikki marinadikastikkeen ainekset.

2. Painele kuhafileet nyrkillä tasaiseksi. Pane kalat laakeaan astiaan ja kaada marinadi kalojen päälle. Peitä astia ja nosta se viileään maustumaan tunniksi.

3. Pese kesäkurpitsa ja vedä siitä juustohöylällä ohuita siivuja. Paista siivut nopeasti molemmin puolin tilkassa öljyä kauniin kullankeltaisiksi. Nosta ne sivuun talouspaperin päälle.

4. Levitä marinoituneet, valutetut fileet leikkuulaudalle, säästä marinadi. Leikkaa kalafileet tarvittaessa pituussuunnassa puoliksi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

5. Jaa paistetut kesäkurpitsasiivut kalojen pinnalle ja kääri ne rulliksi. Kiedo päälle pekonisiivut ja sulje liitoskohta hammastikulla.

6. Pyöräytä pekonipintaan nopeasti väriä paistinpannulla ja nosta kalarullat uunivuokaan. Valele kalojen päälle loppu marinadi.

7. Paista rullia uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarjoa heti esimerkiksi sitruunariisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä