Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.4.2012

Kesäkurpitsa-omenahillo
Reseptin ainekset
- 1 lkuorittuja ja paloiteltuja kesäkurpitsoita
- 1 lkuorittuja ja paloiteltuja happamia omenoita
- ½ dlvettä
- 2sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 500 gsokeria
- 2 tlkardemummaa
- 2 tlsitruunahappoa
1. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta niiden kuoret raastimen pienimmällä terällä.
2. Laita kattilaan kesäkurpitsan ja omenan palat, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsan palat ovat pehmenneet.
3. Soseuta seos sauvasekoittimella ja laita takaisin kattilaan.
4. Lisää sokeri ja kardemumma soseeseen ja keitä vielä noin 45 minuuttia. Lisää seokseen sitruunahappo ja purkita se.
5. Jos kesäkurpitsat ovat vielä pieniä ja ohutkuorisia, voit käyttää ne kuorineen hyvin pestyinä.