Kotivinkki

Kesäkurpitsa-kukkakaali-lisäke

0
0

Kesäkurpitsa-kukkakaali-lisäke

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1pieni kesäkurpitsa
  • ½pienestä kukkakaalista
  • ½pienestä romanescusta
  • 1porkkana
  • öljyä
  • 1 dlkasvislientä
  • 2 tlyrttisekoitusta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa ja kukkakaalit. Kuori porkkana ja vetele siitä pitkittäin ohuita nauhoja kuorimaveitsellä.

2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle kesäkurpitsat ja kukkakaali. Kääntele ja kypsennä niitä hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi ja porkkana­nauhat.

3. Kypsennä kasviksia noin 10 minuuttia ja lisää mausteet joukkoon. Hauduta vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

4. Tarjoile lisäke grillatun makkaran kanssa.
 

Vinkki!

Uuden sadon vihannekset maistuvat al dente eli hampaissa tuntuvina, älä siis kypsennä niitä turhan pitkään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä