Maku

Kesäkurpitsa-fetapiirakka

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Kesäkurpitsa maistuu ihanalta piirakassa, kun kesäkurpitsaviipaleet paahtaa ensin uunissa.
4.4
3


Ainekset (10 annosta)

Piirakkapohja

  • 150 gvoita
  • 1 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1–2 rklkylmää vettä
  • suolaa

Täyte

  • 1 (300 g)kesäkurpitsa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 200 gfetaa
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 3 dlruokakermaa
  • 3 munaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rklsitruunamehua

Paistamiseen

  • öljyä
Tulosta

Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Höylää kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä ja laita viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kesäkurpitsa viipaleita uunissa grillivastuksen alla kunnes ne saavat hiukan väriä.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Laita sipulit, paahdetut kesäkurpitsa viipaleet ja murustettu feta piirakka pohjan päälle. Ripottele pinnalle sitruunamehu.

Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Mausta muna-kermaseos hienonnetulla tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

3 kommenttia