Maku

Kesäkasvikset fetakastikkeella

2 h 30 min
0
0

Kesäkasvikset fetakastikkeella

GL
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 guutta perunaa
  • 500 gporkkanaa
  • 500 gkukkakaalia
  • 100 grucolaa

Kastike

  • 4 dlkermaviiliä
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklkapriksia
  • 1 rklhunajaa
  • 3/4 tljuustokuminaa
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)

Koristeeksi

  • 4 kplmeetvurstia

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Pese kasvikset. Halkaise perunat tarvittaessa. Rapsuta tai kuori porkkanat ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele kukkakaali kukintojen mukaan tasakokoisiksi. Leikkaa kanta viipaleiksi.

Keitä kaikki kasvikset erikseen suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 6–10 minuuttia, sillä kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Kaada keitinvedet pois, valuta kasvikset hyvin ja jäähdytä ne.

Murustele fetajuusto kermaviilin joukkoon. Purista mukaan valkosipulinkynnet ja lisää hunaja, kaprikset, kumina ja ruohosipuli. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa tai kaprislientä.

Lado salaattiaineet kulhoon kerroksittain ja valuta väliin kastiketta. Näin maku leviää tasaisesti, etkä joudu murjomaan herkkiä kasviksia. Anna maustua peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nostele salaatti rucolapedille laakeaan astiaan. Paahda meetvurstiviipaleet nopeasti teflonpannussa molemmin puolin ja nosta hetkeksi talouspaperin päälle. Rapsakat lastut voit tarjota erillisestä kiposta tai käyttää salaatin koristeluun.

Salaatin kera maistuu jäävesi sekä esimerkiksi raikas ja hedelmäinen Versusvalkoviini Etelä-Afrikasta. Tarjoa lisänä myös vastapaahdettua ruisleipää.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä