Kesäkääryleet ja pikakimchi
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minKesäkääryleet eli vietnamilaiset riisipaperirullat eivät kaipaa kypsennystä. Valmista rinnalle varhaiskaalista pikakimchi-salaatti ja tarjoa makean chilikastikkeen kanssa.
KA
LA
MA
3
Kuvat
Julkaistu 25.6.2014

Kesäkääryleet ja pikakimchi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 134 griisipaperia (arkkeja)
Täyte
- 100 gvehnänuudeleita (tai riisinuudeleita)
- 1 kpljääsalaattia ruukussa
- 2 kplporkkanaa
- 5 kplretiisejä
- 1 dltuoretta basilikaa (thai)
Pikakimchi
- 500 gvarhaiskaalia
- 1 tlsuolaa
- 2 rklpunaviinietikkaa
- 1 rklsokeria
- 1/2 tlchilijauhetta
Huuhtele varhaiskaali ja suikaloi se hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai veitsellä. Mausta kaalisuikaleet suolalla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Lisää muut kimchiainekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, sokeria, etikkaa tai chiliä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne siivilässä ja leikkaa lyhyemmiksi pätkiksi.
Huuhtele salaatti. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit.
Kostuta riisipaperiarkit pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta arkille hieman kutakin täytettä. Kääri rullalle.
Tarjoa makean chilikastikkeen ja pikakimchin kanssa.