Maku

Kesäkääryleet ja pikakimchi

40 min
3
0

Kesäkääryleet ja pikakimchi

KA
LA
MA
0
3
Kesäkääryleet eli vietnamilaiset riisipaperirullat eivät kaipaa kypsennystä. Valmista rinnalle varhaiskaalista pikakimchi-salaatti ja tarjoa makean chilikastikkeen kanssa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 134 griisipaperia (arkkeja)

Täyte

  • 100 gvehnänuudeleita (tai riisinuudeleita)
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 2 kplporkkanaa
  • 5 kplretiisejä
  • 1 dltuoretta basilikaa (thai)

Pikakimchi

  • 500 gvarhaiskaalia
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlchilijauhetta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Huuhtele varhaiskaali ja suikaloi se hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai veitsellä. Mausta kaalisuikaleet suolalla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Lisää muut kimchiainekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, sokeria, etikkaa tai chiliä.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne siivilässä ja leikkaa lyhyemmiksi pätkiksi.

Huuhtele salaatti. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit.

Kostuta riisipaperiarkit pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta arkille hieman kutakin täytettä. Kääri rullalle.

Tarjoa makean chilikastikkeen ja pikakimchin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä