Maku

Kesäiset riisipaperirullat

30 min
4.5
1

Kesäiset riisipaperirullat

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Riisipaperirullat

  • 5 kplriisipaperia
  • kasviksia (esim. porkkanaa, kurkkua, kevätsipulia, ituja, herkkusieniä)
  • hedelmiä (esim. tuoretta ananasta ja mangoa)
  • 100 gnuudeleita
  • tuoreita yrttejä (basilikaa, korianteria, persiljaa, herneenversoja, minttua)

Kastike

  • 0,5 dlvähäsuolaista soijaa
  • 3 rklkalakastiketta
  • 3 kplvalkosipulinkynsiä raastettuna
  • 1 rklmirin riisiviiniä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 rklvettä
  • 2 rklseesaminsiemenöljyä
  • 1 rklchiliöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Aloita pilkkomalla kasvikset, porkkanasta saat hyvän lisukkeen suikaloimalla sen kuorimaveitsellä ja valmistelemalla muut täytteet rulliin. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja raasta sekaan valkosipuli. Tarkista maku. 

Keitä, valuta ja jäähdytä nuudelit. 

Ota laakea lautanen ja kaada sinne vettä. 

Nosta veteen riisipaperi ja anna pehmentyä. 

Kun paperi on pehmentynyt, voit puristaa siitä liiat vedet pois varovasti. Paperi on valmista kun se ei ole enää mistään kovaa, kova paperi rikkoutuu. 

Levitä paperi leikkuulaudalle. Kun paperi on pehmentynyt, sitä on helppo muotoilla ja oikoa leikkuulaudalla. 

Nosta täytteitä yhdelle riisipaperin reunalle, mieluiten itseäsi lähimmälle reunalle ja jätä reunaan 1-2 cm tyhjää. 

Nosta itseäsi lähintä reunaa täytteiden päälle ja kiepauta paperi täytteiden yli. 

Laskosta paperin reunat keskiosaa kohden ja rullaa loppuun. 

Leikkaa rullat puoliksi keskeltä ja asettele tarjoiluastiaan. Tarjoile välittömästi. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä