Maku

Kesäinen saaristolaisleipä

3 h 5 min
3.7
0

Kesäinen saaristolaisleipä

MU
0
3.7
Teksti Saara Törmä
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 5 dlpiimää
  • 25 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 100 gruismallasta
  • 1 dlpuolukkasurvosta
  • 2 tlsuolaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 7 dlruisjauhoja

Tee näin

3 h 5 min
{
AKTIIVINEN1 h 50 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää siirappi, kaurahiutaleet, maltaat (1 1/2 dl) ja puolukat sekä suola. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin vaivata. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa tunti.

Jaa taikina kahtia. Muotoile kostutetuin käsin kaksi leipää pellille leivinpaperin päälle. Peitä leivät liinalla ja anna niiden kohota vielä 40 minuuttia.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista saaristolaisleipiä uunin alatasolla 1 tunti 15 minuuttia. Anna saaristolaisleipien jäähtyä ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä