Kotivinkki

Kesäinen pitsa

0
0

Kesäinen pitsa

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Taikina:

  • 4 dlvettä
  • noin 1 lvehnäjauhoja
  • 1 pskuivahiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä

Yrttilevite:

  • 1 ruukkupersiljaa
  • 1 ruukkuruohosipulia
  • 1 ruukkubasilikaa
  • 1 ruukkutuoretta oreganoa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 dloliiviöljyä
  • ½ dlvettä
  • 100 gparmesaaniraastetta

Lisäksi:

  • 150 gherkkusieniä
  • 2tomaattia
  • 150 gkinkkusuikaleita
  • 2 dljuustoraastetta

Pinnalle:

  • tuoretta rucolaa
  • basilikaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita lämpimään veteen jauhot ja kuivahiiva.

2. Lisää taikinaan sokeri, suola ja öljy.

3. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.

4. Nosta taikina lämpimään paikkaan kohoamaan leivinliinan alle.

5. Soseuta sauvasekoittimella yrttilevitteen aineet tahnaksi.

6. Viipaloi herkkusienet ja tomaatit, suikaloi kinkkuviipaleet.

7. Ota taikinasta haluamasi kokoisia paloja ja kauli ne pizzapohjiksi.

8. Nosta taikina leivinpaperin päälle uunipellille, levitä pohjalle yrttitahnaa, kinkkua, herkkusieniä, tomaattia ja juustoa.

9. Paista pizzoja uunin keskiritilätasolla 250 asteessa reilut viisi minuuttia.
 

Vinkki!

Vinkki: Ylimääräinen yrttilevite on sellaisenaan mainio pastakastike.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä