Maku

Kesäinen kasvishöystö parilalla

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
5
0

Mökkiläisen kasvishöystö paistetaan rennosti parilalla. Kauniin värikäs kasvishöystö muuttuu ateriaksi, kun sen päälle nostellaan rapeapintaiseksi grillattua halloumijuustoa. 
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 kplpunasipulia (lohkottuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 100 gtuoreita herkkusieniä (viipaloituna)
  • 300 gkesäkurpitsaa (viipaloituna)
  • 1 kplpunaista paprikaa (paloiteltuna)
  • 150 gsokeriherneenpalkoja
  • 200 gmaissia (minimaissintähkiä)
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Kastike

  • 2 rklmangochutneya
  • 1 rkllimettimehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 250 ghalloumijuustoa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuumenna öljy grillin paistoalustalla eli parilalevyllä tai valurautapannulla.

Lisää kasvikset ohjeen mukaisessa järjestyksessä välillä käännellen. Kun kasvikset ovat sopivasti kypsyneet, lisää kastike ja sekoita hyvin. Kumoa kesäinen kasvishöystö lämmitetylle tarjoiluvadille.

Grillaa halloumiviipaleisiin kauniit raidat ja nostele kesäisen kasvishöystön päälle. Koristele kasvishöystö ja halloumijuustot korianterilla.

MITÄ PIDIT?
5