Maku

Kesäinen juhlatäytekakku

14 h 10 min
3.4
2

Kesäinen juhlatäytekakku

Mehevä ja kesäinen juhlatäytekakku kruunaa juhlapöydän. Kermakakku kätkee sisälleen porkkana-raparperihilloa sekä kerma-jogurttitäytettä. Mehevä ja kostea täytekakku saa reunoilleen kermakuorrutuksen ja päälleen marjakerroksen ja kiilteen perinteiseen tapaan.
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 viipaletta)

Pohja

  • 8 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Porkkana-raparperihillo

  • 1000 gporkkanaa (raastettuna)
  • 1000 graparperia (pilkottuna)
  • 2 rklvettä
  • 1000 ghillosokeria

Täyte

  • 10 kplliivatelehteä
  • 10 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 3 dlsokeria
  • 6 tlvanilliinisokeria
  • 3 rklsitruunamehua
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Kostutus

  • 3 dlappelsiinitäysmehua

Päälle

  • 10 dlmustikoita
  • 10 dlvadelmia
  • 1 dlhyytelösokeria
  • 6 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (vaahdotettuna)

Tee näin

14 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN12 h 40 min

Voitele ja korppujauhota huolellisesti kaksi kakkupohjavuokaa.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada kakkuvuokiin.

Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Kumoa kakut vähän jäähtyneinä. Pakasta kakut, jos et täytä kakkuja heti.

Tee hillo hyvissä ajoin, vähintään päivää ennen käyttöä. Mittaa porkkanaraaste ja raparperipalat kattilaan. Kaada joukkoon tilkka vettä. Keitä välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Vuoraa käyttämäsi kakkupohjavuoat tuorekelmulla. Pane liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan.

Mausta jogurtti sokerilla ja vanilliinisokerilla. Purista liivatteista vesi pois ja liuota kuuman sitruunamehun joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen jogurtti-sokeriseokseen. Kääntele joukkoon viimeiseksi kermavaahto.

Kokoa kakut. Pane vuokien pohjille kakkupohjalevyt ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä päälle kerros porkkana-raparperihilloa ja sitten jogurtti-kermahyytelöä. Nosta päälle toiset kakkuviipaleet, kostuta ja täytä kuten edellä. Pane kanneksi viimeiset kakkulevyt ja kostuta. Taittele tuorekelmut kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Kumoa kakut tarjoiluvadeille ja poista tuorekelmut. Sipaise kakut porkkana-raparperihillolla. Valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hieman.

Koristele juhlatäytekakut jäisillä mustikoilla ja vadelmilla. ”Kiillota” marjat hyytelösokeriseoksella pullasutia apuna käyttäen. Kannattaa olla tarkkana, että jokainen marja saa kiillekäsittelyn. Sulavista marjoista valuva mehu värjää helposti reunoille pursotettavan kermavaahdon ruman väriseksi.

Viimeistele kesäisen juhlatäytekakun reunat kermavaahdolla.

•Helpottaaksesi täytekakkujen säilytystä paina kakkujen viimeisteltyyn pintaan muutama hammastikku ja suojaa kakku tuorekelmulla. Nosta kylmään odottamaan. Poista tuorekelmu sekä hammastikut ja pursota kerma kakun reunoille juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä