Maku

Kerrosjäätelöleivät

23 min
0
0

Kerrosjäätelöleivät

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Kauralastut

  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 rklkahvikermaa
  • 1/2 rklvehnäjauhoja

Täyte

  • 8 dlkermajäätelöä

Tee näin

23 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN8 min

Sulata margariini kattilassa ja sekoita siihen sokeri, kaurahiutaleet, kerma ja vehnäjauhot.

Nosta kahden teelusikan avulla taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille 16 pientä nokaretta. Muista jättää nokareiden väliin runsaasti tilaa, koska lastut leviävät uunissa. Paista lastuja 150-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Leikkaa jäätelöstä noin 1 cm levyisiä viipaleita ja puolita palat. Pane tasapohjaisen pakastamista kestävän alustan päälle kahdeksan jäähtynyttä kauralastua ja lado kunkin
lastun päälle jäätelöpala. Paina ”voileipien” päälle loput kauralastuista kanneksi. Pane täytetyt lastut odottamaan herkutteluhetkeä. Pakastimesta on mukava ottaa viilentävä makupala vaikkapa yksi kerrallaan.

•Koristele ”voileivät” sokerivesikuorrutteella, erilaisilla koristerakeilla, sulatetulla suklaalla, hedelmillä… Päästä oma mielikuvituksesi valloilleen!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä