Kotivinkki

Kermaviili-raparperipiiras

0
0

Kermaviili-raparperipiiras

Tämä raparperipiiras on ihanan mehevä. Käytä täytteeseen kermaviiliä tai jotakin muuta hapanmaitotuotetta.
Tulosta
Mainos

Ainekset

Murotaikinapohja

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1kananmuna
  • (mausteita)

Täyte

  • 4–5 dlraparperia
  • 2 dlkermaviiliä tai muuta hapanmaitotuotetta
  • 2kananmunaa
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Murotaikina käsin: Paloittele rasva noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasvakuutiot kuiviin aineisiin käsin nyppimällä niin, että saat tasaisen muruseoksen. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Murotaikina monitoimikoneella: Mittaa jääkaappikylmä rasva, jauhot ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on teholeikkuri. Aja muruseokseksi. Lisää kananmuna ja käytä vain hetki niin, että taikina on tasaista.

2. Voitele piirasvuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat.

3. Taputa taikina vuoan pohjalle ja reunoille hyvin jauhotetuin käsin painellen. Käytä reilusti jauhoja taputteluun.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada ne raparperipiiraspohjan päälle.

5. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna­ raparperipiiraan jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki!

KV 12/11 Kuva: Reetta Pasanen

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä