Kermakarkkicookiet

50 min
4
0

Kermakarkkicookiet

Kukapa ei rakastaisi tahmeanrapeita pikkuleipiä? Ne säilyvät hyvin, joten voit pitää lasten kanssa leivontatalkoot jo pari viikkoa ennen joulua.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 250 gvoita
  • 3 dlruokosokeria
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 12 kplmakeisia (esim. Omar)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Leikkaa kermakarkit veitsellä rakeiksi. Sekoita kuivat aineet ja karkkimurut taikinaan.

Nosta teelusikalla keksitaikinasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä väleihin leviämisvaraa.

Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna kermakarkkikeksien jäähtyä ennen purkittamista.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä