Maku

Kermainen suppilovahverokeitto omenapedillä

35 min
4.2
0

Kermainen suppilovahverokeitto omenapedillä

GL
KA
MU
0
4.2
Tämä samettinen suppilovahverokeitto saa makunsa kermasta ja omenoista. Hurmaa pöytäseurue syksyisellä herkulla!
Teksti Pekka Terävä
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 150 gsuppilovahveroita
  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 3 dlruokakermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplomenaa
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Revi tuoreet sienet pituussuunnassa ja puhdista ne. Jos käytät pakastettuja sieniä, sulata ne.
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna kattilassa nokare voita ja lisää sipulisilput. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää sienet, mutta jätä kolmasosa koristeeksi. Jatka kuullottamista. Lisää kerma ja maito. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet.
Mausta keitto ja soseuta se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista maku.
Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Paista loput sienet öljyssä, sekoita joukkoon omenat. Jaa seos keittolautasille. Annostele suppilovahverokeitto omenoiden ja sienien päälle. Tarjoa suppilovahverokeitto heti.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä