Maku

Kepeä puolukkavaahto

50 min
3
0

Kepeä puolukkavaahto

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplliivatelehteä
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlpuolukkamehujuomaa

Koristeluun

  • 1 rklsitruunamelissaa
  • 4 rklpuolukoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liuota sekaan sokerit. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan sokeriveteen.

Yhdistä kulhossa mehu ja loput vedestä. Sekoita joukkoon sokerivesi. Nosta kulho hetkeksi jääkaappiin.

Vatkaa jäähtynyt, mutta ei vielä hyytynyt puolukkamehu kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää halutessasi sekaan kokonaisia puolukoita. Lopeta vatkaaminen 10–15 minuutin jälkeen, kun puolukkavaahto muistuttaa vispipuuroa.

Jaa kepeä puolukkavaahto pieniin annosmaljoihin, anna viilentyä jääkaapissa. Koristele puolukkavaahto ja nauti.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä