Maku

Kepeä puolukkavaahto

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
GL
LA
MA
MU
2.7
0
Julkaistu: 23.11.2008


Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplliivatelehteä
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlpuolukkamehujuomaa

Koristeluun

  • 1 rklsitruunamelissaa
  • 4 rklpuolukoita
Tulosta

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liuota sekaan sokerit. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan sokeriveteen.

Yhdistä kulhossa mehu ja loput vedestä. Sekoita joukkoon sokerivesi. Nosta kulho hetkeksi jääkaappiin.

Vatkaa jäähtynyt, mutta ei vielä hyytynyt puolukkamehu kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää halutessasi sekaan kokonaisia puolukoita. Lopeta vatkaaminen 10–15 minuutin jälkeen, kun puolukkavaahto muistuttaa vispipuuroa.

Jaa kepeä puolukkavaahto pieniin annosmaljoihin, anna viilentyä jääkaapissa. Koristele puolukkavaahto ja nauti.

Kommentoi »