Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.11.2008

Kepeä puolukkavaahto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 6 kplliivatelehteä
- 1 1/2 dlvettä
- 1 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 1 1/2 dlpuolukkamehujuomaa
Koristeluun
- 1 rklsitruunamelissaa
- 4 rklpuolukoita
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liuota sekaan sokerit. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan sokeriveteen.
Yhdistä kulhossa mehu ja loput vedestä. Sekoita joukkoon sokerivesi. Nosta kulho hetkeksi jääkaappiin.
Vatkaa jäähtynyt, mutta ei vielä hyytynyt puolukkamehu kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää halutessasi sekaan kokonaisia puolukoita. Lopeta vatkaaminen 10–15 minuutin jälkeen, kun puolukkavaahto muistuttaa vispipuuroa.
Jaa kepeä puolukkavaahto pieniin annosmaljoihin, anna viilentyä jääkaapissa. Koristele puolukkavaahto ja nauti.