Keltainen kookoskeitto

3 h
0
0

Keltainen kookoskeitto

MU
GL
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 2000 gkeltaista paprikaa
  • 1000 gporkkanaa
  • 1000 gsipulia
  • 2 kplvalkosipulia (solo)
  • 30 dlvettä
  • 8 dlkookosmaitoa
  • 4 dlkuivaa valkoviiniä
  • 4 dlsherryä
  • 4 rklkasvisfondia
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 2 rklsokeria
  • 1 1/2 rklcurrya
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlcayennenpippuria
  • 1 tlmustapippuria
  • 4 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 dlsitruunamehua

Tarjoiluun

  • 30 dlkantarelleja
  • 1 dlvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 510 gpekonia

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Kuumenna uunin grillivastukset. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kuori porkkanat, sipulit sekä valkosipulit ja paloittele ne lohkoiksi. Aseta paprikat uunipannulle halkaisupinta alaspäin ja lisää myös muut kasvikset. Paahda kasviksia uunissa, kunnes ne ovat saaneet ruskeita pilkkuja. Sujauta paprikat kuumina muovipussiin. Höyry höllentää kuoren. Kun paprikat ovat jäähtyneet kosketeltaviksi, poista niistä kuoret.

Nosta kasvikset 10 litran kattilaan ja lisää kaikki aineet lukuun ottamatta appelsiinin- ja sitruunan mehuja. Keitä kannen alla noin 1 1/2 tuntia. Soseuta keitto, lisää mehut ja tarkista maku.

Puhdista kantarellit (pienennä suurimmat) ja paista ne pannulla voissa. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sienet kulhoon. Leikkaa pekoni saksilla paloiksi ja paista palat pannulla rapeiksi.

Tarjoa sieniä ja pekonia erikseen keltaisen kookoskeiton rinnalla. Jokainen ruokailija voi höystää kookoskeittonsa oman makunsa mukaan.

•Voit halutessasi tehostaa keltaisen kookoskeiton keltaista väriä kahdella teelusikallisella kurkumaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä