Kelkanpyörittäjän kanapata

1 h 5 min
3
0

Kelkanpyörittäjän kanapata

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ari-Pekka Auvinen, Antti Hallakorpi, Maku-toimitus
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gbroilerin koipi-reisiä
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 200 ghillosipuleita
  • 170 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 kplkanaliemikuutiota
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1 tlrakuunaa
  • 4 dlpunaviiniä
  • 1 rklkarpalomehutiivistettä
  • 1 dlvettä

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyyhi koipireisien marinadi talouspaperiin ja nosta koipipalat uunivuokaan. Halkaise pesty paprika, poista siemenet ja kuutioi puolikkaat. Valuta liemi hillosipuleista talteen, puhdista herkkusienet ja halkaise ne. Nosta vihannekset koipireisien päälle vuokaan, murenna päälle liemikuutio ja ripottele mausteet pinnalle.

Sekoita 3 ruokalusikallista hillosipulien lientä, punaviini ja karpalomehu ja kaada vuokaan. Paista kanapataa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa kelkanpyörittäjän kanapata riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä