
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 200 gpunasipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 4 kplpunaista paprikaa
- 6 dlvettä
- 1/2 dltomaattipyreetä
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 1 1/2 rklbalsamiviinietikkaa
- 2 tlsokeria
- 1 kpllaakerinlehteä
- 1 tlbasilikaa
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
- 1/4 tlcayennenpippuria
- 2 dlruokakermaa
Tarjoiluun
- 1 dltuoretta basilikaa
- 1 dlkrutonkeja
Kuumenna uunin grillivastus tai pane uuni kuumenemaan mahdollisimman kuumaksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulit, halkaise paprikat ja poista niistä siemenet.
Aseta paprikat uunipannulle kuori ylöspäin ja lisää mukaan myös sipulit. Paahda kasviksia uunissa, kunnes paprikoiden kuori on saanut reilusti ruskeita pilkkuja.
Sujauta paprikat kuumina muovipussiin ja sulje pussi. Höyry irrottaa kuoren. Kun paprikat ovat jäähtyneet kosketeltaviksi, poista niistä kuoret.
Kumoa kasvikset kattilaan ja lisää kaikki aineet lukuun ottamatta kermaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Poista laakerinlehti hetkeksi ja soseuta keitto tasaiseksi. Tipauta laakerinlehti takaisin ja lisää kerma. Kiehauta paprikakeitto, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja valkopippuria.
Tarjoa paahdetuista paprikoista tehty keitto tuoreen basilikan ja krutonkien kanssa.