Maku

Keitinpiiraat

1 h
0
0

Keitinpiiraat

MU
KA
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Kari Kaipainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Kuoritaikina

  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 4 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 5 dlvettä
  • 3 dltäysjyväriisiä
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista ensin täyte. Pane kattilaan vesi ja riisi. Kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, pienennä lämpötila ykköselle ja hauduta kypsäksi. Mausta suolalla ja voilla.
Sekoita vesi, suola ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.
Ripottele leivinpöydälle jauhoja. Vaivaa taikina pöydällä kiinteäksi. Pyörittele tangoiksi ja leikkaa ne palasiksi.
Pyöritä palat palloiksi ja muotoile litteiksi kakkaroiksi.
Ajele kakkarat pulikalla ohuiksi ja pyöreiksi karjalanpiirakoiden tapaan. Peitä valmiit kuoret liinalla tai kelmulla, etteivät ne kuivu.
Täytä piiraat riisitäytteellä vain kuoren toiselle puolelle. Käännä kuori kaksinkerroin ja paina lujasti kiinni.
Paista keitinpiiraat paistinpannussa voissa tai öljyssä kullanruskeiksi.
Tarjoa esimerkiksi munavoin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä