Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.7.2005

Keitetyt särkipullat
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 1000 gsärkeä
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
- 1 dlruokakermaa
- 3/4 dlkorppujauhoja
- 1 kplmunaa
Keittämiseen
- 12 dlkalalientä
- 1/4 kplsitruunaa (lohkottuna)
Tarjoiluun
- 1 dlkapriksia
Perkaa särjet, poista kidukset ja fileoi kalat nahatomiksi. Pikkusärjet voit käyttää nyljettyinä. Murekemassaan tarvitaan 500–600 grammaa kalaa.
Pane kalat leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä karkeaksi massaksi. Lisää loput aineet ja jatka sekoittamista kunnes murekemassa on tasaista.
Mittaa kalaliemi paistokasariin. Voit käyttää särkilientä, jota tarvittaessa jatkat vedellä, tai tee liemi vedestä ja kalaliemikuutioista tai fondista. Lisää sitruunalohko ja kuumenna neste kiehuvaksi. Pyöritä kalapullat vedellä kostutetuin käsin ja pane ne kiehumaan liemeen. Anna kypsyä 5–8 minuuttia.
Tarjoa isojen kapriksien, muna-ruohosipulikastikkeen ja perunoiden kanssa.