Keitetyt omenat öljykastikkeessa

15 min
0
0

Keitetyt omenat öljykastikkeessa

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplomenaa
  • 5 dlvettä
  • 4 rklhunajaa
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)

Kastike

  • 2 rklviinietikkaa
  • 6 rklrypsiöljyä
  • 1 rklpinjansiemeniä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN10 min

Kuori ja halkaise omenat ja poista niistä siemenkodat.
Kiehauta kattilassa vesi, hunaja, kaneli ja neilikat ja nosta omenapalat kiehuvaan nesteeseen. Anna kypsyä kymmenisen minuuttia. Kokeile kypsyyttä tulitikulla. Nosta kypsät omenat tarjoiluvadille.
Tiputa öljyyn etikka ja vatkaa seos haarukalla sekaisin. Murskaa pinjansiemenet veitsellä tai haarukalla. Lisää ne kastikkeeseen. Kaada kastike omenille.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä