Maku

Keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa

50 min
3.5
1


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Hanna Immonen

Ainekset (5 annosta)

  • 2 dlkermaviiliä
  • 56 gsipulikeittoaineksia
  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa

Keittämiseen

  • 10 dllihalientä

Kastike

  • 500 gtomaattimurskaa
  • 3 rkltummaa kastikesuurustetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Sekoita kermaviiliin sipulikeittoainekset ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä työlaudalle. Keitä pyörykät muutamassa erässä poreilevassa lihaliemessä noin 10 minuuttia. Siirrä valmiit pyörykät toiseen kattilaan kannen alle. Siivilöi keitinliemi ja lisää tomaattimurska. Kiehauta ja suurusta. Tarjoa keitetyt lihapullat tomaattikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5