Maku

Keitetyt kurttukaalikääryleet

1 h 15 min
0
0

Keitetyt kurttukaalikääryleet

GL
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1500 gkurttu- eli savoijinkaalia
  • 15 dlvettä
  • 2 tlsuolaa

Täyte

  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 200 gsiankylkeä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 2 kplmunaa

Keittämiseen

  • 3 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 30 gvoita
  • 2 kplporkkanaa

Tarjoiluun

  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Poista kurttukaalista tarvittaessa päällimmäiset lehdet. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi kaalin mentävässä kattilassa. Nosta kaali kattilaan ja anna sen kiehua poreillen. Irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne ovat pehmenneet ja pane ne valumaan lävikköön. Hienonna noin nyrkin kokoinen kaalinloppu täytteeseen.

Pane jauhelihat ja hienonnettu siansivu kulhoon. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista sipuli- sekä kaalisilppu voissa pannussa. Kaada haaleaksi jäähtynyt silppu kulhoon lihojen päälle, lisää mausteet sekä munat ja sekoita täyte.

Jaa täyte kaalinlehdille, kääri ja aseta kääryleet laakeaan pannuun tai kattilaan. Kuumenna vesi ja liemikuutio ja kaada liemi kaalikääryleiden päälle. Vuole voinokareet pinnalle. Kuori ja viipaloi porkkanat päälle. Peitä astia kannella ja anna kurttukaalikääryleiden kiehua miedolla lämmöllä hiljaa poristen noin 30 minuuttia.

Tarjoa keitetyt kurttukaalikääryleet ranskankerman tai smetanan ja perunasoseen kanssa.

•Voit kypsentää kurttukaalikääryleet myös uunissa 175 asteessa 45–60 minuuttia

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä