Kotivinkki

Keitetyt haukipullat

40 min
0
0

Keitetyt haukipullat

Hauesta saa täydellisen murekemassan. Pyöräytä siitä haukipullat ja keitä ne kypsiksi vahvassa liemessä. Keitinliemestä, kermasta ja yrteistä saat pullille täydellisen kastikkeen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-5 annosta)

  • 400–500 ghaukifileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1kananmuna
  • 2 dlruokakermaa
  • valkopippuria
  • 1 rklsitruunanmehua

Liemi

  • 1 lvettä
  • 4 rklkalafondia
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 1sipuli
  • tillinvarsia
  • valkopippuria

Kastike

  • 2 rklvoita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlkermaa
  • hienonnettua tilliä
  • ruoho- tai kevätsipulia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Valmista murekemassa monitoimikoneessa leikkuuterällä. Sauvasekoittimen teho ei riitä. Paloittele jääkaappikylmä kala. Laita palat koneeseen suolan kanssa ja aja hetki hienoksi.

2. Lisää kananmuna, sekoita ja kaada koneen käydessä mukaan kerma ohuena norona. Mausta valkopippurilla ja sitruunamehulla.

3. Mittaa vähintään kolmen litran kattilaan vesi, fondi, sitruunan mehu ja ripaus valkopippuria. Lisää mukaan kuorittu ja lohkottu sipuli ja tillin varsia. Kiehauta liemi. Pienennä hieman lämpöä.

4. Ota haukimassasta nokareita kahden lusikan avulla ja tiputa hiljaa liikkuvaan veteen. Kasta lusikat välillä kylmään veteen, niin massa irtoaa niistä helpommin. Tee samoin koko haukimurekemassalle. Pullat kypsyvät 2–4 minuutissa, vaikka vesi ei kiehuisikaan.

5. Kun kaikki pullat ovat kypsyneet liemessä kiinteiksi, kaada liemi varovasti siivilän läpi talteen. Jätä pullat siivilään odottamaan.

6. Kuumenna kattilassa voi ja vehnäjauhot vaaleaksi massaksi. Kaada joukkoon kuuma keitinliemi ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele maku kermalla. Lisää haukipullat kastikkeeseen. Ripottele päälle tuoretta tilliä ja ruoho- tai kevätsipulia. Tarjoa haukipullat perunoiden kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä