Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Keitetyt dumplingit – kimchillä ja inkiväärillä maustettu katkaraputäyte tuo aasialaisiin taikinanyytteihin sopivasti potkua

1 h 15 min

Keitetyt dumplingit katkaraputäytteellä ovat täydellistä lohturuokaa! Katkaravut sopivat taikinanyytteihin mainiosti, sillä ne kypsyvät nopeasti. Kimchi, inkivääri ja seesamiöljy tuovat täytteeseen mausteisia Aasian makuja.

17.3.2020
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
6 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2½ dl
kylmää vettä
Täyte
500 g
jättikatkaravunpyrstöjä (raaka, pakaste)
120 g
kimchiä
1 tlk (140 g)
bambunversoja
150 g
purjoa
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
sokeria
½ tl
valkopippuria
½ dl
rypsiöljyä
Keittämiseen
3 l
vettä
½ tl
suolaa

Keitetyt dumplingit valmistetaan näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää vettä puolen desin erissä samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa vaivaa sitä muutama minuutti. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä se pötköksi (30 cm) ja jaa noin 30 palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti kelmulla. Kauli palat pyöreiksi (ø 10 cm). Jos ladot pohjat päällekkäin, laita jokaiseen väliin pala leivinpaperia, jotta pohjat eivät tartu toisiinsa kiinni.
  3. Sulata ja valuta jättikatkaravut. Valuta kimchi ja bambunversot.
  4. Hienonna katkaravut, kimchi, bambunversot ja pesty purjo hyvin pieniksi paloiksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa leikkuuterällä.
  5. Sekoita katkarapu-kasvismassaan inkivääriraaste, öljy, soija, sokeri ja pippuri. Kuumenna öljy kattilassa ja kaada kuuma öljy täytteen joukkoon. Sekoita heti.
  6. Jaa jokaiselle taikinakuorelle ruokalusikallinen täytettä. Nosta taikinan reunat ylös vastakkaisilta puolilta ja ummista nipistellen kiinni. Laita muotoiltu dumpling kevyesti jauhotetulle alustalle odottamaan kypsentämistä.
  7. Kiehauta isossa kattilassa 2 litraa suolalla maustettua vettä. Laske reikäkauhalla kerrallaan 7–10 dumplingia kiehumaan. Kun vesi alkaa kiehua, kaada joukkoon ½ desilitraa kylmää vettä. Toista, kun vesi kiehuu uudelleen. Anna kiehua 5–7 minuuttia. Toista, kunnes kaikki dumplingit on keitetty. Nosta valmiit dumplingit reikäkauhalla tarjoiluastiaan. Tarkista kypsyys halkaisemalla ja maistamalla yksi dumpling.
  8. Tarjoa taikinanyytit heti kuumina valitsemasi kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt