Maku

Keitetyt dumplingit – kimchillä ja inkiväärillä maustettu katkaraputäyte tuo aasialaisiin taikinanyytteihin sopivasti potkua

1 h 15 min
{
Aktiivinen1 h 15 min
Passiivinen
Keitetyt dumplingit katkaraputäytteellä ovat täydellistä lohturuokaa! Katkaravut sopivat taikinanyytteihin mainiosti, sillä ne kypsyvät nopeasti. Kimchi, inkivääri ja seesamiöljy tuovat täytteeseen mausteisia Aasian makuja.
MU
MA
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 2½ dlkylmää vettä

Täyte

  • 500 gjättikatkaravunpyrstöjä (raaka, pakaste)
  • 120 gkimchiä
  • 1 tlk (140 g)bambunversoja
  • 150 gpurjoa
  • 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rklseesamiöljyä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlvalkopippuria
  • ½ dlrypsiöljyä

Keittämiseen

  • 3 lvettä
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Keitetyt dumplingit valmistetaan näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää vettä puolen desin erissä samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa vaivaa sitä muutama minuutti. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä se pötköksi (30 cm) ja jaa noin 30 palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti kelmulla. Kauli palat pyöreiksi (ø 10 cm). Jos ladot pohjat päällekkäin, laita jokaiseen väliin pala leivinpaperia, jotta pohjat eivät tartu toisiinsa kiinni.
  3. Sulata ja valuta jättikatkaravut. Valuta kimchi ja bambunversot.
  4. Hienonna katkaravut, kimchi, bambunversot ja pesty purjo hyvin pieniksi paloiksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa leikkuuterällä.
  5. Sekoita katkarapu-kasvismassaan inkivääriraaste, öljy, soija, sokeri ja pippuri. Kuumenna öljy kattilassa ja kaada kuuma öljy täytteen joukkoon. Sekoita heti.
  6. Jaa jokaiselle taikinakuorelle ruokalusikallinen täytettä. Nosta taikinan reunat ylös vastakkaisilta puolilta ja ummista nipistellen kiinni. Laita muotoiltu dumpling kevyesti jauhotetulle alustalle odottamaan kypsentämistä.
  7. Kiehauta isossa kattilassa 2 litraa suolalla maustettua vettä. Laske reikäkauhalla kerrallaan 7–10 dumplingia kiehumaan. Kun vesi alkaa kiehua, kaada joukkoon ½ desilitraa kylmää vettä. Toista, kun vesi kiehuu uudelleen. Anna kiehua 5–7 minuuttia. Toista, kunnes kaikki dumplingit on keitetty. Nosta valmiit dumplingit reikäkauhalla tarjoiluastiaan. Tarkista kypsyys halkaisemalla ja maistamalla yksi dumpling.
  8. Tarjoa taikinanyytit heti kuumina valitsemasi kastikkeen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0