Maku

Keitetty riisi (Gohan)

20 min
0
0

Keitetty riisi (Gohan)

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Teruyo Uematsu-Toikka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlpuuroriisiä
  • 3 dlvettä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Huuhtele riisiä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Kumoa riisi ja vesi kattilaan. Nosta kansi kattilan päälle ja pane levy täydelle teholle. Kun riisi alkaa kiehua, alenna lämpöä keskilämmölle noin 5 minuutiksi. Kurkista kattilaan. Kun nestettä ei enää näy, sammuta levy ja anna hautua kantta raottamatta vielä 5 minuuttia.

Ennen tarjoilua riisiä nostellaan lastalla reunoilta keskelle päin, jotta riisi saa hieman ilmaa ja kuivahtaa.

•Jos olet pienikätinen, voit mitata veden japanilaisella kikalla: Tasoita riisi kattilan pohjalle. Laita kämmen, sormet suorina, riisin päälle. Kaada vettä ranteen ulkosyrjässä törröttävän luun puoleen väliin, eli oppikirjojen mukaan vettä on 10–15 % enemmän kuin riisiä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä