Kotivinkki

Keikauskakku raparperista – kesäinen klassikkoherkku

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Keikauskakku on klassikko, jossa hapokas raparperi on parhaimmillaan. Tarjoa raparperikeikauskakku vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
3.2
2
Julkaistu: 26.6.2013


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

Vuokaan

  • 50 gvoita tai margariinia
  • 2 dlfariinisokeria
  • 500 graparperia
  • 1 dlsokeria

Taikina

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
Tulosta

1. Sulata rasva ja kaada se reunoja myöten kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Levitä fariinisokeri rasvan päälle.

2. Puhdista raparperit, kuori ne tarvittaessa ja pilko lyhyemmiksi. Lado varret vuokaan vieri viereen. Voit myös paloitella varret pieniksi ja ripotella palat fariinisokerin päälle. Mittaa raparperin päälle sokeri.

3. Tee taikina: Vaahdota sähkövatkaimella rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kakkuvuokaan raparperien päälle.

4. Kypsennä raparperikeikauskakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta sen alle pelti, jotta mahdollisesti valuva voi-sokeriseos ei sotke uunia. Kumoa raparperikeikauskakku vasta jäähtyneenä. Tarjoa kakku vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Katso lisää raparperireseptejä:

2 kommenttia