Keikauskakku raparperista – kesäinen klassikkoherkku

Reseptin ainekset (8–10 annosta)
Vuokaan
- 50 gvoita tai margariinia
- 2 dlfariinisokeria
- 500 graparperia
- 1 dlsokeria
Taikina
- 150 gvoita tai margariinia
- 1 ½ dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 3kananmunaa
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 ½ tlleivinjauhetta
- 1 tlkardemummaa
1. Sulata rasva ja kaada se reunoja myöten kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Levitä fariinisokeri rasvan päälle.
2. Puhdista raparperit, kuori ne tarvittaessa ja pilko lyhyemmiksi. Lado varret vuokaan vieri viereen. Voit myös paloitella varret pieniksi ja ripotella palat fariinisokerin päälle. Mittaa raparperin päälle sokeri.
3. Tee taikina: Vaahdota sähkövatkaimella rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kakkuvuokaan raparperien päälle.
4. Kypsennä raparperikeikauskakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta sen alle pelti, jotta mahdollisesti valuva voi-sokeriseos ei sotke uunia. Kumoa raparperikeikauskakku vasta jäähtyneenä. Tarjoa kakku vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Katso lisää raparperireseptejä: