Maku

Keikauskakku omenasta

1 h 5 min
4.1
3

Keikauskakku omenasta

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlfariinisokeria
  • 3 kplomenaa

Taikina

  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 tlvanilliinisokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Tarjoiluun

  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 rklpunssia
  • 1/2 tlkardemummaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Keikauskakku maistuu omenaisena ihanan mehevältä!
Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle (Ø 26 cm).

Levitä pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Asettele omenapalat vuokaan.

Vaahdota taikinaa varten margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.

Sekoita vanilliinisokeri, sitruunankuoriraaste, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon.

Kaada taikina omenapalojen päälle.

Paista omenakeikauskakkua uunissa 170 asteessa 45 minuuttia. Jäähdytä omenakeikauskakku hyvin ja kumoa tarjoiluvadille.

Tarjoa vaahdotettua vaniljakastiketta omenakeikauskakun kanssa. Mausta vaahto halutessasi punssilla ja kardemummalla.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä