Kebabin ystävän piirakka

1 h 5 min
3.7
0

Kebabin ystävän piirakka

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 dlsämpyläjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 dlchilitomaattimurskaa
  • 1/2 tlbasilikaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 300 gkebablihaa
  • 2 dljalapenoa (viipaloituna)

Pinnalle

  • 75 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sekoita nopeasti keskenään huoneenlämpöinen rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita pohjataikina tasaiseksi.

Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.

Halkaise ja huuhtele paprika. Kuori sipuli. Leikkaa paprika ja sipuli reilun kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset rasvassa paistinpannulla.

Sekoita tomaattimurskan joukkoon basilika, suola ja pippuri.

Vatkaa munat ruokakerman joukkoon.

Levitä piirakkapohjalle tomaattimurska ja seuraavaksi sipulit, paprikat, kebablastut sekä jalapenot.

Kaada päälle ruokakermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista kebabin ystävän piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa kebabin ystävän piirakka oluen ja raikkaan salaatin kanssa.

•Helpota piirakan valmistusta käyttämällä valmista pakastettua piirakkataikinaa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä