Kauraleipä – lempeän makuisesta leivästä löytyy kauraa sekä hiutaleiden että jauhojen muodossa
Vegaaninen
2 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 45 min
Kauraleipä ja sen päällä sulava pehmeä voi muodostavat yhdistelmän, jota parempaa ei ole! Pieni määrä hunajaa tuo herkulliseen ja pehmeään leipään aavistuksen makeutta.

Reseptin ainekset 2 leipää
Kauraleipä
4 dlvettä
⅓pala tuorehiivaa
1½ tlsuolaa
2 rklhunajaa
2 rklrypsiöljyä
2 dlkaurajauhoja
2 dlkaurahiutaleita
5–6 dlvehnäjauhoja
Pinnalle
kaurahiutaleita
Kauraleipä valmistetaan näin:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy.
- Sekoita kaurajauhot ja -hiutaleet nesteeseen. Alusta vehnäjauhot taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
- Kohota huoneenlämmössä 45 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia. Muotoile palat pyöreiksi leiviksi. Painele leipiä litteämmiksi.
- Kohota vielä huoneenlämmössä liinan alla 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.