Kotivinkki

Kauraleipä – lempeän makuisesta leivästä löytyy kauraa sekä hiutaleiden että jauhojen muodossa

2 h
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen1 h 45 min
Kauraleipä ja sen päällä sulava pehmeä voi muodostavat yhdistelmän, jota parempaa ei ole! Pieni määrä hunajaa tuo herkulliseen ja pehmeään leipään aavistuksen makeutta.
VE
0
1
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (2 leipää)

Kauraleipä

  • 4 dlvettä
  • pala tuorehiivaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 2 rklhunajaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 dlkaurajauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 5–6 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • kaurahiutaleita
Tulosta

Kauraleipä valmistetaan näin:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy.
  2. Sekoita kaurajauhot ja -hiutaleet nesteeseen. Alusta vehnäjauhot taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Kohota huoneenlämmössä 45 minuuttia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia. Muotoile palat pyöreiksi leiviksi. Painele leipiä litteämmiksi.
  5. Kohota vielä huoneenlämmössä liinan alla 30 minuuttia.
  6. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0