Maku

Kauralastukakku – mikä herkkujen herkku! Rapeat jättikeksit ja puolukkainen kinuskikerma vievät kertaheitolla makutaivaaseen

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Superisoista kauralastuista kootaan samaan aikaan rapea ja pehmeä kakku. Kauralastukakun täytteessä maistuu puolukoiden ja kinuskin yhdistelmä. Tarjoa kauralastukakku pian täyttämisen jälkeen, sillä levyt vettyvät ja menettävät osan herkullisuudestaan säilytettäessä.
MU
GL
3.5
0
Julkaistu 9.9.2020


Reseptin ainekset (6 annosta)

Kauralastu

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2½ dlgluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dlsokeria
  • ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 2 rklgluteenitonta kaurajuomaa

Täyte

  • 4 dlgluteenitonta kauravispiä tai vispikermaa
  • 1 dlkinuskikastiketta
  • 200 gpuolukoita (pakaste)
Tulosta

Kauralastukakku valmistetaan näin:

  1. Mittaa voi kattilaan ja lisää muut aineet. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes voi on sulanut. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi, ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi.
  2. Paista 175 asteessa alatasolla noin 18 minuuttia. Seos kuohuu kuumentuessaan ja ruskistuu reunoilta alkaen. Ota pois uunista, kun kuohuminen on lähes loppunut ja myös keskiosa on saanut väriä. Varo, etteivät reunat pala. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen neljään yhtä suureen osaan. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota vispi. Lisää kinuskikastike ja vatkaa vielä hetki. Lisää puolet puolukoista täytteeseen. Säästä puolet koristeluun.
  4. Kokoa kakku ja levitä lastulevyjen väliin täytettä ja puolukoita. Käsittele levyjä hellästi, sillä ne rikkoutuvat herkästi. Jos levy rikkoutuu, se ei haittaa, voit koota sillä kakun silti.
  5. Murustele viimeinen kauralastulevy kakun päälle koristeeksi.
Kommentoi »