Kotivinkki

Kaurainen naurispuuro on kaikkea muuta kuin tylsä! Suolaisenmakea lounasherkku viimeistellään parmesaanilla

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Kokeile tehdä puuro steel cutista, eli leikatusta kauranjyvästä! Siinä on tavallista enemmän rakennetta ja suutuntumaa. Kaurainen naurispuuro kruunataan sitruunavoisilmällä, parmesaariraasteella sekä raikkaalla babypinaatilla.
GL
KA
MU
SO
0
0
Julkaistu: 10.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • Noin 300 gnaurista
  • 3 dlsteel cut -kauraa ( esim. Fazer Alku Rouheampi kaurapuuro)
  • 8 dlvettä + nauriin keitinlientä
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 40 gpehmeää voita
  • 2 tlraastettua (luomu) sitruunan kuorta
  • Noin 1 dlparmesaaniraastetta
  • 5 dlbabypinaattia
Tulosta

Kaurainen naurispuuro valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa nauriit reiluiksi kuutioiksi kattilaan. Lisää vettä niin, että nauriskuutiot peittyvät. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes nauris on pehmeää. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta nauriit sauvasekoittimella.
  2. Kaada talteen otettu keitinvesi kattilaan ja lisää vettä niin, että nestettä on 8 desiä. Kuumenna kiehuvaksi ja vispilöi kaura joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  3. Vatkaa pehmeä voi kevyesti vaahdoksi. Pese ja raasta sitruunan kuori voin joukkoon.
  4. Sekoita naurissose puuron joukkoon ja kuumenna puuro uudestaan. Tarjoa sitruunavoisilmän, parmesaaniraasteen ja pinaatin kanssa.

Vinkki!

Puuron pinnalle sopivat parmesaanin kaveriksi paistetut sienet tai pekoni.

Kommentoi »