Kaurainen naurispuuro on kaikkea muuta kuin tylsä! Suolaisenmakea lounasherkku viimeistellään parmesaanilla
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minKokeile tehdä puuro steel cutista, eli leikatusta kauranjyvästä! Siinä on tavallista enemmän rakennetta ja suutuntumaa. Kaurainen naurispuuro kruunataan sitruunavoisilmällä, parmesaariraasteella sekä raikkaalla babypinaatilla.
GL
KA
MU
SO
0
Kuvat
Julkaistu 10.1.2022

Kaurainen naurispuuro on kaikkea muuta kuin tylsä! Suolaisenmakea lounasherkku viimeistellään parmesaanilla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- Noin 300 gnaurista
- 3 dlsteel cut -kauraa ( esim. Fazer Alku Rouheampi kaurapuuro)
- 8 dlvettä + nauriin keitinlientä
- ½ tlsuolaa
Lisäksi
- 40 gpehmeää voita
- 2 tlraastettua (luomu) sitruunan kuorta
- Noin 1 dlparmesaaniraastetta
- 5 dlbabypinaattia
Kaurainen naurispuuro valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa nauriit reiluiksi kuutioiksi kattilaan. Lisää vettä niin, että nauriskuutiot peittyvät. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes nauris on pehmeää. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta nauriit sauvasekoittimella.
- Kaada talteen otettu keitinvesi kattilaan ja lisää vettä niin, että nestettä on 8 desiä. Kuumenna kiehuvaksi ja vispilöi kaura joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Vatkaa pehmeä voi kevyesti vaahdoksi. Pese ja raasta sitruunan kuori voin joukkoon.
- Sekoita naurissose puuron joukkoon ja kuumenna puuro uudestaan. Tarjoa sitruunavoisilmän, parmesaaniraasteen ja pinaatin kanssa.
Vinkki!
Puuron pinnalle sopivat parmesaanin kaveriksi paistetut sienet tai pekoni.

Suolainen lounaspuuro – pekonilla ja kasviksilla terästetyn annoksen voimalla jaksat koko päivän
Kotivinkki

Hunajainen kaskinauris-aprikoosipaistos
Kotivinkki

Nauriskeitto ja naattisipsit
Maku

Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle
Kotivinkki

Palsternakka-jyväleipä – kakkuvuoassa paistuva rouheinen herkku saa ihanaa makua juuressoseesta
Kotivinkki

Juuresmuusi – maukas lisuke, jonka maku viimeistellään voilla
Maku

Maukas juurespata saa ruokaisuutta kikherneistä ja potkua harissa-tahnasta – tätä kannattaa kokeilla!
Kotivinkki

Oho, sehän onkin lanttua! Helppo lanttucarbonara yhdistää pekonin ja perinteisen juureksen klassikkopastan hengessä
Maku