Katkaraputornit

3 h
4
0

Katkaraputornit

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 24 kplpaahtoleipäviipaletta

Täyte

  • 200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlmajoneesia
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 dlmätitahnaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 3 dljuustosnacksejä
  • 2 rkltuoretta tilliä

Tarjoiluun

  • 1 kpltammenlehtisalaattia ruukussa

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa leivistä pyöreitä paloja juomalasin tai muotin avulla.

Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin siivilässä. Säästä muutama katkarapu annosten koristeluun.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto ja majoneesi keskenään. Hienonna sipuli ja yrtit ja lisää ne vaahtoon. Lisää myös mätitahna, pippuri ja hienoksi leikatut katkaravut. Sekoita täyte tasaiseksi.

Kokoa leivät siten, että yhteen annokseen tulee kolme leipää ja niiden väliin kaksi kerrosta täytettä. Levitä täytettä myös leipien reunoille. Anna leipien vetäytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Hienonna juustosnacksit monitoimikoneella. Rullaa leivät jauheessa niin, että reunat tulevat keltaisiksi. Koristele leivät katkaravuilla ja tillin oksilla. Tarjoa katkaraputornit annoksina salaattipetillä.

•Valmista ylimääräisistä leivänkanteista krutonkeja tai korppujauhoa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä