Maku

Katkarapurulla

50 min
4.3
0

Katkarapurulla

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 150 gpinaattia (pakaste)
  • 1/4 tlvalkopippuria

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 500 gkatkarapuja (pakaste)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista taikina. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Vatkaa joukkoon puolet maidosta. Kun seos on tasaista, lisää loppu maito, munat ja sulatettu pinaatti. Mausta seos pippurilla.

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina pannulle. Paista 200 asteessa 20 – 30 minuuttia, kunnes pinta on tasaisesti ja kauniisti ruskistunut.

Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon tilli tai ruohosipuli, sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri. Levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle. Lisää päälle sulatetut ja talouspaperilla kuiviksi painellut katkaravut. Kääri levy kääretortun tapaan rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta katkarapukäärö jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Leikkaa katkarapurulla viipaleiksi ja tarjoa ranskankerman ja hyvän vihreän salaatin kanssa. Juomaksi sopii kuiva valkoviini.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä