4,3(4)
Katkarapurulla
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
8.2.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
5 dlkevytmaitoa
3 kplmunaa
150 gpinaattia (pakaste)
1/4 tlvalkopippuria
Täyte
200 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
1 rklsitruunamehua
2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
500 gkatkarapuja (pakaste)

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista taikina. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Vatkaa joukkoon puolet maidosta. Kun seos on tasaista, lisää loppu maito, munat ja sulatettu pinaatti. Mausta seos pippurilla.

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina pannulle. Paista 200 asteessa 20 – 30 minuuttia, kunnes pinta on tasaisesti ja kauniisti ruskistunut.

Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon tilli tai ruohosipuli, sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri. Levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle. Lisää päälle sulatetut ja talouspaperilla kuiviksi painellut katkaravut. Kääri levy kääretortun tapaan rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta katkarapukäärö jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Leikkaa katkarapurulla viipaleiksi ja tarjoa ranskankerman ja hyvän vihreän salaatin kanssa. Juomaksi sopii kuiva valkoviini.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.