Kotivinkki

Katkarapupannu – afrikkalaiseen tapaan maustetut ravut saavat pannulle seurakseen pinaattia ja porkkanalastuja

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Katkarapupannu on värikäs voimaruoka, josta löytyy runsaasti kasviksia ja mausteisuutta. Afrikkalaishenkinen makumaailma syntyy sahramista, chilistä, savupaprikajauheesta sekä marokkolaisesta mausteseoksesta.
MA
MU
0
0
Julkaistu: 24.2.2020


Reseptin ainekset (4 annosta)

Katkarapupannu

  • 400 gkuorittuja jättikatkarapuja (raakoja)
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlchilirouhetta
  • ½ tlsahramia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2porkkanaa
  • 250 gtuoretta pinaattia
  • 1 tlmarokkolaista mausteseosta (esim. Urtekram)
  • 1 tl(savu)paprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Katkarapupannu valmistetaan näin:

  1. Sulata ja kuivaa ravut. Mausta ne suolalla, chilillä ja sahramilla.
  2. Kuumenna öljy ja paista ravut muutamassa erässä noin minuutti per puoli, kunnes ne muuttuvat punaisiksi. Nosta lautaselle.
  3. Hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne perunankuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi.
  4. Kuullota sipulit ja porkkanat pannulla. Lisää pinaatit ja paista sekoittaen, kunnes ne pehmenevät. Mausta mausteseoksella, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää ravut pannulle. Tarjoa heti tuoreen leivän kanssa.

Vinkki!

Voit korvata raa’at jättikatkaravut isoilla katkaravuilla, jotka vain sulatetaan ja maustetaan.

Kommentoi »