Maku

Katkarapukastike

20 min
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 360 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1 kplpurjoa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä (mieto)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklohratärkkelystä
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
  • 2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

Sulata katkaravut mieluiten jääkaapissa ja valuta ne. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista, poista siemenet ja viipaloi chilit.

Kuullota kasvikset öljyssä paistokasarissa. Ripottele joukkoon ohratärkkelys. Kaada päälle soijakerma.

Huuhdo tölkki vedellä ja lisää paistokasariin. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia.

Kumoa joukkoon katkaravut. Kuumenna, mutta älä keitä. Mausta katkarapukastike sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa katkarapukastiketta keitettyjen ohrahelmien kanssa.

MITÄ PIDIT?
4