Maku

Katkarapugumbo

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Katkarapugumbo on mausteinen pata, jossa maistuvat ihanat louisianalaisen gumbon maut. Tarjoa katkarapugumbo keitetyn riisin kanssa.
LA
MA
MU
3.3
0
Julkaistu: 8.10.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpaprikaa
  • 100 glehtiselleriä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 300 gchorizo-makkaraa (tai braatwurstia)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tltabascoa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
Tulosta

Katkarapugumbo valmistuu näin:

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Suikaloi lehtiselleri. Silppua chili. Viipaloi makkara.

Kuullota öljyssä pannussa sipulit pehmeiksi. Lisää paprika, lehtiselleri, chili ja makkara. Paista hetki, kunnes ainekset saavat hieman väriä.

Ripottele päälle vehnäjauhot ja paista hetki sekoitellen. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.

Lisää katkaravut. Kuumenna katkarapugumboa hetki mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Viimeistele lehtipersiljalla.

Tarjoa katkarapugumbo keitetyn riisin kanssa.

Kommentoi »