Maku

Katkarapu-riisitapas

30 min
4.67
1

Herkullisissa katkaraputapaksissa maistuu Espanjan aurinko.
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (8 kpl)

Sahramiaioli

  • 1 1/2 dlmajoneesia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 gsahramia

Riisikakut

  • 3 dlkeitettyä riisiä (pitkäjyväistä)
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 75 gkermajuustoa (manchegoa, raastettuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 gsahramia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rklrypsiöljyä

Päälle

  • 8 kpljättikatkaravunpyrstöjä (kypsiä)
  • 1/2 dllehtipersiljaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Sekoita aiolin ainekset keskenään. Jätä seos peitettynä maustumaan jääkaappiin.

Sekoita riisikakkujen ainekset keskenään.

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Muotoile riisimassasta pieniä pihvejä tai nostele massasta pannulle kahden lusikan avulla.

Paista noin 2 minuuttia molemmin puolin.

Kokoa tapakset nostamalla kunkin riisikakun päälle katkaravunpyrstö ja nokare sahramiaiolia.

Koristele katkarapu-riisitapakset lehtipersiljalla.

* Voit tarjota katkarapu-riisitapakset haaleina tai kylminä.  

MITÄ PIDIT?
4.67