Ota katkaravut sulamaan jääkaappiin muutamaa tuntia ennen piirakan valmistusta.
Kuumenna vesi 37-asteiseksi. Murustele joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Sekoita joukkoon jauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Levitä taikinan päälle pestoa. Puristele katkaravuista neste ja nostele katkaravut peston päälle.
Painele valutettu mozzarella ja ranskankerma haarukalla kulhossa sekaisin. Nostele seos nokareiksi katkarapujen päälle.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsän rapeat.
Anna piirakan jäähtyä hetki.
Tee avokadosalsa. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi hedelmäliha kulhoon.
Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sekoita chilit, valkosipulit, limettimehu ja öljy avokadokuutioiden joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai limettimehua. Hienonna joukkoon korianteri ja sekoita.
Leikkaa piirakka annospaloiksi ja lusikoi päälle avokadosalsaa.