Maku

Katkarapu-kuskussalaatti

35 min
4.1
1

Katkarapu-kuskussalaatti

LA
MA
MU
1
4.1
Katkarapu-kuskussalaatti on maustettu raikkaasti thai-tyyliin. Limettinen inkiväärikastike antaa salaatille pirteän säväyksen. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 3 dlvettä
  • 2 dlcouscousia (täysjyvä)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1 kplavokadoa (kypsä)
  • 1 dltuoretta korianteria

Inkiväärikastike

  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienoksi raastettuna)
  • 1 kpllimettiä (hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 tlsokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista katkarapu-kuskussalaatti näin:

Sulata katkaravut yön yli jääkaapissa. Kiireessä huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.

Mittaa kaikki kastikeainekset kannelliseen purkkiin. Ravistele tasaiseksi.

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskus, öljy ja suola. Anna vetäytyä kannen alla 10 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.

Huuhtele ja kuori kurkku. Halkaise ja viipaloi kurkku. Halkaise avokado, poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado tai koverra hedelmäliha lusikalla.

Yhdistä katkaravut, kurkku ja avokado kuskukseen.

Lisää kastike ja sekoita.

Viimeistele katkarapu-kuskussalaatti korianterilla.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä