Maku

Katkarapu-kesäkurpitsapastakastike

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
MU
0
0
Julkaistu: 22.1.2008


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 1/2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
Tulosta

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Raasta kesäkurpitsa.

Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää kesäkurpitsaraaste. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Lisää katkaravut, viini, suola ja pippuri. Hauduta 5 minuuttia.

Lisää ruokakerma ja juustoraaste, anna juuston sulaa kastikkeeseen.

Anna katkarapu-kesäkurpitsapastakastikkeen hengähtää kannen alla hetki ennen tarjoilua.

Tarjoile katkarapu-kesäkurpitsakastike spagetin, nauha- tai rusettipastan kanssa.

Kommentoi »