Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.1.2008

Katkarapu-kesäkurpitsapastakastike
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipulia
- 6 kplvalkosipulinkynttä
- 1 kplkesäkurpitsaa
- 1 rkloliiviöljyä
- 200 gkatkarapuja (pakaste)
- 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 2 1/2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
- 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Raasta kesäkurpitsa.
Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää kesäkurpitsaraaste. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Lisää katkaravut, viini, suola ja pippuri. Hauduta 5 minuuttia.
Lisää ruokakerma ja juustoraaste, anna juuston sulaa kastikkeeseen.
Anna katkarapu-kesäkurpitsapastakastikkeen hengähtää kannen alla hetki ennen tarjoilua.
Tarjoile katkarapu-kesäkurpitsakastike spagetin, nauha- tai rusettipastan kanssa.