Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.12.2009

Katkarapu-caesarsalaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 250 gkatkarapuja (pakaste)
- 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
- 4 kplpaahtoleipäviipaletta
- 2 dloliiviöljyä
- 4 rklparmesaanijuustoa (lastuina)
Kastike
- 5 kplanjovista
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklsitruunamehua
- 1 rkldijoninsinappia
- 1 tlworcestershirenkastiketta
- 1/2 tlmustapippuria
- 3/4 dloliiviöljyä
- 2 rklparmesaanijuustoa (raasteena)
Sulata ja valuta katkaravut. Huuhdo salaatinlehdet, valuta ja kuivaa. Revi salaatinlehdet suurehkoiksi suupaloiksi. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda ne pannulla öljyssä rapeiksi.
Hienonna anjovisfileet ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita sauvasekoittimella kastikkeen muut aineet, paitsi öljy ja juusto. Jatka lisäämällä öljyä vähin erin ohuena nauhana, kunnes kastikkeesta tulee tasaista ja kuohkeaa. Tarkista maku.
Voit tarjota kastikkeen ja salaatin erikseen tai keskenään sekoitettuina. Ripottele katkarapu-caesarsalaatin pinnalle lopuksi leipäkuutiot ja parmesaanilastuja.