Maku

Katkarapu-aiolipalat

25 min
4.7
0

Katkarapu-aiolipalat

MA
LA
0
4.7
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Aioli

  • 1 kplkeltuaista
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 tlomenaviinietikkaa
  • 2 dloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1/4 kplkurkkua
  • 170 gjättikatkaravunpyrstöjä (liemessä, Apetit)
  • 1 kplpatonkia
  • 1/2 dlruohosipulia

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Aloita aiolin eli valkosipulimajoneesin valmistuksella. Kumoa keltuainen kulhoon. Lisää valkosipuli ja etikka. Vatkaa sähkövatkaimella ainekset sekaisin. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta ja tarkista maku.
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja kaada niiden päälle kulhoon tilkka oliivien tai kapristen lientä. Anna maustua ja notkistua hetken aikaa.
Valuta katkaravut ja poista pyrstökuoret.
Sipaise paahdetulle leipäpalalle aiolia, taittele kurkkuviipaleita päälle ja nosta pari katkarapua huipuksi. Kiinnitä katkarapu-aiolipalat tarvittaessa cocktailtikulla. Somista tapakset halutessasi ruohosipulilla.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä