Reseptin ainekset 10 kpl
Aioli
1 kplkeltuaista
1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 tlomenaviinietikkaa
2 dloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
1/4 kplkurkkua
170 gjättikatkaravunpyrstöjä (liemessä, Apetit)
1 kplpatonkia
1/2 dlruohosipulia
Aloita aiolin eli valkosipulimajoneesin valmistuksella. Kumoa keltuainen kulhoon. Lisää valkosipuli ja etikka. Vatkaa sähkövatkaimella ainekset sekaisin. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta ja tarkista maku. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja kaada niiden päälle kulhoon tilkka oliivien tai kapristen lientä. Anna maustua ja notkistua hetken aikaa. Valuta katkaravut ja poista pyrstökuoret. Sipaise paahdetulle leipäpalalle aiolia, taittele kurkkuviipaleita päälle ja nosta pari katkarapua huipuksi. Kiinnitä katkarapu-aiolipalat tarvittaessa cocktailtikulla. Somista tapakset halutessasi ruohosipulilla.