3,9(7)
Katalonialainen crema catalana
Gluteeniton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Reseptin ainekset
6 annosta
1 3/4 dlsokeria
5 kplkeltuaista
1 rklperunajauhoja
1 kplkanelitankoa
2 rklsitruunankuoriraastetta
5 dltäysmaitoa
Päälle
3 rklsokeria
1/2 tlkanelia
Marjalisäke
1 dlomenatäysmehua
1/2 dlsokeria
2 rklsitruslikööriä (Cuarenta Y Tres, Cointreau tai Triple Sec)
1 dlvadelmia (pakaste)
1 dlmansikoita (pakaste)

Aloita marjalisäkkeen tekemisestä. Kiehauta neste ja sokeri kattilassa. Lisää likööri ja kaada liemi pakastemarjoille. Peitä kelmulla ja jätä marjat sulamaan ja maustumaan.

Vatkaa paksupohjaisessa teräskattilassa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää perunajauhot, kanelitanko ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita joukkoon maito.

Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes vanukas alkaa saostua. Nosta kattila pois levyltä, anna maustua muutama minuutti ja poista kanelitanko.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Jäähdytä ja pane vuoat peitettyinä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tähän asti voit valmistaa vanukkaat tarjoilua edeltävänä päivänä.

Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. Ripottele seos vanukkaiden pintaan.

Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella eli tohottimella. Voit myös paahtaa vanukkaat uunin grillivastuksen alla.

Tarjoa katalonialainen crema catalana sellaisenaan tai marinoitujen marjojen kera.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.