Maku

Katalonialainen paahtovanukas (Crema catalana)

1 h 25 min
3.7
2

Katalonialainen paahtovanukas (Crema catalana)

GL
2
3.7
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 3/4 dlsokeria
  • 5 kplkeltuaista
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 kplkanelitankoa
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 5 dltäysmaitoa

Päälle

  • 3 rklsokeria
  • 1/2 tlkanelia

Marjalisäke

  • 1 dlomenatäysmehua
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 rklsitruslikööriä (Cuarenta Y Tres, Cointreau tai Triple Sec)
  • 1 dlvadelmia (pakaste)
  • 1 dlmansikoita (pakaste)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Aloita marjalisäkkeen tekemisestä. Kiehauta neste ja sokeri kattilassa. Lisää likööri ja kaada liemi pakastemarjoille. Peitä kelmulla ja jätä marjat sulamaan ja maustumaan.
Vatkaa paksupohjaisessa teräskattilassa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää perunajauhot, kanelitanko ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita joukkoon maito.
Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes vanukas alkaa saostua. Nosta kattila pois levyltä, anna maustua muutama minuutti ja poista kanelitanko.
Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Jäähdytä ja pane vuoat peitettyinä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tähän asti voit valmistaa vanukkaat tarjoilua edeltävänä päivänä.
Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. Ripottele seos vanukkaiden pintaan.
Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella eli tohottimella. Voit myös paahtaa vanukkaat uunin grillivastuksen alla.
Tarjoa katalonialainen paahtovanukas sellaisenaan tai marinoitujen marjojen kera.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä