Kasvisvokki

25 min
0
0

Kasvisvokki

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Klassinen kasvisvokki syntyy tuoreista, ohuiksi suikaloiduista kasviksista. Soijakastikkeella, riisiviinietikalla ja paahdetuilla pähkinöillä täydennetty vokki on herkullinen kasvisruoka.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1/2 kplretikkaa
  • 1 kplporkkanaa
  • 1/2 kplpaprikaa
  • 2 kplkevätsipulia
  • 75 gsokeriherneenpalkoja
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklriisiviinietikkaa

Pinnalle

  • 25 gcashewpähkinöitä (tai saksanpähkinöitä, paahdettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuori ja viipaloi retikka. Puolita viipaleet tarvittaessa.

Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi paprika ja viipaloi kevätsipulit.

Halkaise herneenpalot. Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.

Hienonna tai viipaloi chili. Hienonna inkivääri.

Kuumenna tilkka öljyä vokissa. Kypsennä retikat, porkkanat, paprikat, kevätsipulit, sokeriherneet ja valkosipulit kolmessa erässä. Siirrä pois vokista.

Lisää vähän öljyä ja kuumenna inkivääri ja chili nopeasti.

Kaada joukkoon soija ja riisiviinietikka. Kiehauta.

Kaada kasvikset pannulle ja kuumenna nopeasti.

Ripottele pinnalle paahdetut ja rouhitut pähkinät.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä